Faydalı Bilgiler

Çocuklar İçin Pilates

Çocuklar Pilates Yapabilir mi ?

Değerli Okurlarımız,

Pilates çalışmaya başlamanın yaşı yoktur. Aslında Joseph Pilates çoğu Pilates egzersizini bebek ve çocukların hareketlerine dayanarak ortaya çıkarmıştır. Çok küçük yaştan itibaren insan vücudunun nasıl “yokuş aşağı” gitmeye başladığını görmüştür. Hepimizin çocuklarımızı aşırı giydirdiğimizi, çok sık beslediğimizi, gereksiz uyuttuğumuzu, günün her saatinde ne yapacaklarına karar vererek onların doğal ve sağlıklı olarak büyümelerini engellediğimizi belirtmiştir. Joseph Pilates, çoğu sıradan beden eğitimi programlarının bir faydası olmadığı görüşündeydi çünkü ona göre bu programlar insanları fitness konusunda geliştirmiyordu. Ona göre çoğu fitness programı öğrencisi “vücutlarına uymayan basmakalıp hareketleri yapmaya zorlanıyorlardı. Böylece bedenleri yanlış yönde gelişirken zihinsel kontrolleri de tamamen göz ardı ediliyordu.”

Pilates metodu doğal gelişimi destekler ve bu aktivitede kullanılan esneme hareketleri özellikle çocuklara hitap etmektedir. Pilates yapmak onların uzun boylu, güçlü ve kendine güvenli olmalarını sağlar. Çünkü Pilates düzenli gelişim üzerinde durur, yalnızca tek bir kas grubunu hedef almaz. Büyük, küçük tüm kaslar eşit ve düzenli olarak gelişerek çocuklara güç, esneklik ve koordinasyon kazandırır. Pilates egzersizleri çocuklara hareketlerini kontrollü kullanmayı öğrettiğinden, çocuklarda çok daha iyi bir duruş, güven ve denge olgusu gelişir.

Pilates disiplinli bir egzersiz programı olduğundan, gençleri birazcık zorlar. Ne var ki bu kurallara uymaya ve zorlamaya değecektir. Pilates yapmanın sonucunda sporda, dansta, aerobikte - ve hayatta her zaman daha iyi fiziksel ve zihinsen yetilere sahip olacaklar.

 

Alıntılar : Amy Taylor Alpers-Rachel Taylor-Lorna Gentry/The Everything Pilates