Faydalı Bilgiler

Hamilelikte Fiziksel Aktivite

Hamilelikte Pilates ve Fiziksel Aktivite

Hamiilelikte Pilates'in bir çok faydası vardır.

Merhaba değerli okurlarımız.

Hamilelik sürecinde neden egzersiz yapılması gerekir ve hamile pilatesi faydalı mıdır ?

Kısaca bahsetmek gerekirse; eğer egzersiz yapmazsanız, hamileliğiniz ilerledikçe formunuz düşecek ve doğumdan sonra eski formunuza kavuşmanız zor hale gelecektir. Bir diğer sebep ise, egzersizin bir çok hamilelik şikayetini azaltmasıdır. Düşük enerji, kabızlık, bel ağrısı, yorgunluk, uykusuzluk, ayaklarda şişlik gibi. Ayrıca düzenli egzersiz, duygusal durumunuzu güçlendirerek sizi mutlu edebilir ve hamileliğin ruh hali değişimlerini durdurabilir. Kilonuzu düzenler ve metabolizmanızı dengeler.

Sizin yaptığınız egzersizlerden bebeğiniz de faydalanacaktır ! Çocuğunuzun ilk eğitiminin rahimde başladığı düşünülürse egzersizleriniz bebeğiniz için çok faydalı bir ders olacaktır. Onu, var olduğu andan itibaren fiziksel aktiviteleri sevmeye yönlendirecektir.

En iyi hamilelik egzersizlerinden biri de kuşkusuz pilatestir. Pilatesin dışında yürüme, yüzme, dans etme, jogging, düşük etkili aerobik ve yoga, tai chi gibi eğitmenlerle yapılan fiziksel aktiviteler de tavsiye edilmektedir.

Egzersizin hamilelik boyunca size çok faydası dokunur. Kaslarınızı güçlendirip, dayanıklılığınızı arttırarak vücudunuzu doğuma hazırlar. Vücudunuz, hamilelik boyunca relaksin adında bir hormon salgılar. Relaksin, doğuma hazırlanırken eklemleri gevşetir. Bu nedenle, egzersiz şekline karar verirken egzersiz tekniğine dikkat edin. Size ya da bebeğinize zarar vermeyecek egzersizleri bulmak önemlidir. Bu doğrultuda sizlere elimizden gelen yardımı göstereceğimizden emin olabilirsiniz. Egzersiz olarak pilatesi seçmeniz durumunda eğitiminiz sıradan bir pilates eğitmeni tarafından verilmeyecek olup, hamile pilatesi ile ilgili gerekli ve geçerli sertifikaya sahip eğitmenlerimiz tarafından birebir olarak verilecektir.

Hamilelik egzersizlerinin nefes, temel kasların (pelvik taban kasları) esneme ve güçlendirmesi gibi önemli elemanları içermesi tercih edilir. Temel egzersizler pelvis, bel, kalça ve karındaki kasları uyum içinde çalışmaları için eğitir. Bu şekilde, hamilelik şikayetleri ile daha kolay başa çıkarsınız, doğum sancıları ve doğum sonrası evre daha kolay geçer. Temel kas egzersizleri yapmaya başlamadıysanız telaş etmeyin fakat en kısa sürede doktorunuzun da onayını alarak bu egzersizlerden herhangi birini yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Hamile misafirlerimizin stüdyomuzda eğitim alabilmeleri için doktor onayı almaları gerekmekte olup, 12. haftadan sonra tarafımızla iletişime geçmelerini talep etmekteyiz.

Bebeğinizi sağlıklı ve mutlu bir şekilde kucağınıza almanızı temenni ederiz.

Sevgi ve saygılarımızla,

Seven Pilates Ailesi

Alıntılar : Dr. Irina Webster - A'dan Z'ye Sağlıklı ve Biliçli Hamilelik