Faydalı Bilgiler

Kimler Pilates Yapabilir ?

 

Hiç bir zaman çok yaşlı sayılmazsınız.

Değerli Okurlarımız,

Çoğu egzersiz programı herkes için uygun olmayabilir. Örneğin bazı kişilerin dizleri 10 km'lik yavaş tempolu koşu egzersizini kaldıramaz, bazı orta yaşlı kişilerin eklemleri ise 45 dakika boyunca merdiven aletinin üzerinde çalışmaya dayanmaz, vücudu aktiviteye alışkın olmayan kişiler içinse bir step-aerobik sınıfına katılmak bir hız treninden atlamaktan farksız olabilir.

Fakat Pilates herkes için tasarlanmıştır ve herkes Pilates egzersiz ve hareketlerini uygulayarak bu aktiviteden fayda sağlayabilir. Mesela, öğrenci veya ofiste çalışan biriyseniz zamanınızın büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiriyorsunuz demektir. Otururken kamburunuz çıkıyor, nefesiniz düzensizleşiyor, omuz ve kalça kaslarınız sıkışırken karın kaslarınız gitgide sarkıyor. Pilates eğitimi vücudumuza doğal ve güçlü bir duruş kazandırarak bu gibi kötü alışkanlıklarla savaşır. Size derin nefes almayı ve her hareketi kontrollü bir egzersiz olarak kullanabilmeyi öğretir.

Pilates “şekle girebilmek” için harika bir yoldur fakat Pilatesin faydaları birkaç kilo kaybetmenin çok daha ötesine geçmektir. Pilates eğitimi yeni başlayanlar, çocuklar, yaşlılar, atletler, dansçılar, kısacası herkes için uygundur. Şimdiye kadar herkesin derdine çare olmuş, yaralanmaları iyileştirmiş, kronik ağrıları hafifletmiş, sporcuları atletizm yarışmalarına hazırlamış ve evet insanları şekle sokmuştur.

 

Alıntılar : Amy Taylor Alpers-Rachel Taylor-Lorna Gentry/The Everything Pilates