Faydalı Bilgiler

Stresten Kurtulmak İçin Pilates

Pilatesin Zihne ve Vücuda Sağladığı Faydalar

Değerli Okurlarımız,

Joseph Pilates'in 1945 yılında yazdığı “Kontrolojiyle (Pilates) Hayata Dönün” adlı kitabında değindiği gibi, bu fitness programı “vücudu düzenli olarak geliştirir, hatalı duruşları düzeltir, fiziksel dayanıklılığı arttırır, zihni canlandırır ve ruhu tazeler.” Bütün bu hedeflerin en büyük sonucu ise stresten kurtulmaktır ve bu da düzenli Pilates eğitiminin önemli bir faydasıdır.

Genelde stres boyun ve omuzlarda birikir ve kasları gererek omuzları sıkıştırır. Pilates boyun ve omuzları esnetir ve bu dik duruş gerginliği başınızdan, boyun ve omuzlarınızdan atmanızı sağlarken daha derin nefes almanıza yardımcı olur.

Dünyada çoğu kişi Pilates eğitimine streslerini azaltmak için başvurmaktadır. Ülkemizde henüz durum bu şekilde olmasa da bizler buna ön ayak olmak istiyoruz. 

Pilatesin yoğun olarak kullanıldığı ülkelerde  de yüksek tansiyon ve kronik yorgunluk şikayetleri olanlar Pilatesin kontrollü nefes ve esneme hareketlerinin bedenlerini rahatlattığını ve tazelediğini düşünmektedirler. Siz de Pilatese başlayarak bu çıkarımın ne kadar doğru olduğunu görebilir ve hissedebilirsiniz.

Aynı zamanda şunu da belirtmek isteriz ki; Pilates çalışmaları yalnızca salonda kalmıyor. Bedeninizi oturtma, kalkma, yürüme ve düzgün hareket etme yönünde eğiten Pilates, yaptığınız her hareketi mini bir fitness çalışmasına çevirir. Bu sayede fiziksel olarak kendinizi iyi hissetmenizi sağlarken zihnen de pozitif bir yaklaşım kazanırsınız.

 

Alıntılar : Amy Taylor Alpers-Rachel Taylor-Lorna Gentry/The Everything Pilates